Welcome to the forum, Guest

TOPIC: 7.0.0 Beta available

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #354

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1839

Thank you received: 395

Karma: 37

Yes, it is really strange.

Please, send me this folder by e-mail "C:\Users\yourusername\AppData\Local\YACReader"

Thanks for your help
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #356

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1839

Thank you received: 395

Karma: 37

Nalojolan wrote:
Really strange... :(

I have tested windows beta and managed to read only one comic then it crashed.
Now, it's impossible to open either the library or the reader (crash).
I uninstalled, restart then reinstalled. Same thing : one comic then... down.
If I use again 6.5.3 version : no problem. All comics are ok !


My os is windows 7 (64).

I didn't found anything wrong in the logs or config files. Is there any error message when the crash occurs?

Please, delete the folder "C:\Users\yourusername\AppData\Local\YACReader", uninstall the beta (check that the installation folder is completely removed) and install it again.
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #357

Nalojolan

Offline

Fresh Boarder

Posts: 8

Karma: 0

I have done what you asked and discovered how to recreate the problem.

- When the reader is used for the first time, it creates the file YACReader.ini in "C:\Users\yourusername\AppData\Local\YACReader\YACReader"
ANY comic can be read.
But if you close the soft and try to open it again. Crash (the error message is just "the soft has stopped working...")
I had to delete YACReader.ini to be able to reopen YACreader.

Hope it will help.

PS 1: contrary to what I wrote earlier, Library works all the time.
PS 2: don't know if it's important but I use DEXPOT software for windows (two desktops on the same session).
Last Edit: 7 years 11 months ago by Nalojolan.
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #358

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1839

Thank you received: 395

Karma: 37

I can open YACReader without issues using your YACReader.ini.

Is there any easy/fast way for disabling DEXPOT in order to check if YACReader works properly if it isn't launched?
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #359

Nalojolan

Offline

Fresh Boarder

Posts: 8

Karma: 0

In fact, the line USE_OPEN_GL=2 in YACReader.ini was my problem.
I changed it to USE_OPEN_GL=0, everything worked fine !

THEN

I installed YAC on another computer (windows 7-64bit, no dexpot software).
The soft didn't crash as on my laptop BUT the flow didn't work (black windows).
I had to change the line to USE_OPEN_GL=0 and then... all was good !
Last Edit: 7 years 11 months ago by Nalojolan.
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #360

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1839

Thank you received: 395

Karma: 37

You don't need to edit yourself the YACReader.ini file. When YACReader and YACReaderLibray ask you about using the new/old "flow" just choose the old one.

In any case, the hardware accelerated flow should work without issues. I have tested it in an old intel atom. What graphic card do you have? Try installing the latest drivers for it. Are you using the hardware accelerated flow in 6.5.3?
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #361

Nalojolan

Offline

Fresh Boarder

Posts: 8

Karma: 0

Just tested again with 6.5.3 version selecting NEW FLOW. No problem. Either on my laptop or computer.

:S If i choose it with beta 7 version : on laptop, reader crashes ; on computer, reader flow stays black.
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #364

Qulox

Offline

Senior Boarder

Posts: 41

Thank you received: 8

Karma: 1

I found that the delete comic function on the library almost never works, most of the time nothing happens, sometimes it just deletes the comic from the library but it stays in the driver and then a random cover to the right of the comic gets duplicated but gets back to normal if I update.

Other is than when you delete or move a folder or file from the library the cover stays in the .yacreader folder even if you update it. In my main library folder I got like 2000 comic files but in the .yacreader folder there is like 4500 and I recognize some that I have deleted before. I tried to force refresh them by deleting the cover files and updating but only grey cover appeared. The only solution I found is to delete the whole .yacreader folder and rebuilding the library, losing all the bookmarks and other data.

Also sometimes covers appear grey and don't change even if I use the edit button or update lybrary.
The administrator has disabled public write access.

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #365

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1839

Thank you received: 395

Karma: 37

Qulox wrote:
Also sometimes covers appear grey and don't change even if I use the edit button or update lybrary.

I need more information about this bug. Could you send me this folder "C:\Users\yourusername\AppData\Local\YACReader" please? After creating a library, if some covers could not be extracted, I should see something in the logs.

Thank you for your help, I will work in these bugs.
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
Last Edit: 7 years 11 months ago by Luis Ángel.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Qulox

7.0.0 Beta available 7 years 11 months ago #366

Qulox

Offline

Senior Boarder

Posts: 41

Thank you received: 8

Karma: 1

I found that if I rename the file with grey cover and update the library (this always works) or if I change the cover using the editor (most of the time works) the cover fixes. So I'm guessing that the cover images got corrupted somehow (the cover folder its from January 2013) and it regenerates when I do that.

folder
Last Edit: 7 years 11 months ago by Qulox.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum