Welcome to the forum, Guest

TOPIC: YACReader 8.5.0

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2084

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1563

Thank you received: 334

Karma: 30

YACReader 2.0.5 for iOS has been submited to the app store. So it is time to release YACReader 8.5.0.

By now I will put here links to the release candidate version. Please, let me know if you find any issues. For the first time, YACReader is going to include YACReaderLibraryServer for running a headless version of YACReaderLibrary for serving comics to the iOS app.

* Windows (updated Final Release): www.dropbox.com/s/w8l5dc17pt0p7af/YACRea...in32-OpenGL.exe?dl=0
* Windows ANGLE (for those with OpenGL issues): www.dropbox.com/s/cob9kqz1m1klfeb/YACRea...win32-ANGLE.exe?dl=0
* OSX (updated Final Release): bitbucket.org/luisangelsm/yacreader/down...5.0-MacOSX-Intel.dmg

Note: for running the headless version of YACReaderLibrary in OSX open a console and type:
$> YACReaderLibraryServer/Contents/MacOS/YACReaderLibraryServer start
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
Last Edit: 4 years 7 months ago by Luis Ángel.
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2085

robson.sobral

Offline

Expert Boarder

Posts: 118

Thank you received: 7

Karma: 0

Hi, Luis!

Something we need specifically to test? How to run the headless version?

(again, no grid view for me)
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2086

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1563

Thank you received: 334

Karma: 30

Yeah, you need the ANGLE version for the grid.

The headless version has to be executed in a command line enviroment (cmd in windows):
$> YACReaderLibraryServer.exe start

It will use the config created by YACReaderLibrary, so you don't need to do anything.
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2087

robson.sobral

Offline

Expert Boarder

Posts: 118

Thank you received: 7

Karma: 0

Yeah!

The headless library is running! Two questions:

- how can I open the full library if I need it?
- does the prompt window have to stay open saying `Logging to C:/Users/XXXXX/AppData/Local/YACReader/YACReaderLibrary/server_log.log`?

Thank you, Luis!
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2088

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1563

Thank you received: 334

Karma: 30

By now you can only run YACReaderLibrary and YACReaderLibraryServer exclusively. Since the server is in a 'beta' status I want to keep it this way.

The way to run the server in Linux is:
&> nohup ./YACReaderLibraryServer start &
As far as I know there are no equivalent to nohup in Windows (if anyone knows how to do this, please share it). You can try nssm.cc/ to use YACReaderLibraryServer as a service in Windows (I didn't test it yet).
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2093

Commdor

Offline

Fresh Boarder

Posts: 1

Karma: 0

Hello,

Since I have downloaded and installed the beta 8.5.0 RC1, I have noticed that my covers are no longer appearing in "grid view" mode. I can change to "Comics View" and see the comic covers just fine.

So far, I have tried:
-uninstalling the application and then:
deleting ".yacreaderlibrary" folder in the library folder
deleting AppData\Local\YACReader
reinstalling
creating new library/generating covers from archives
This did not fix the issue

-creating a small 2 comic, 5-page test library with both a .zip and .7z archive.

I still haven't had any luck.

I've attached an image of what I see in grid view mode.

Thankyou for your time
Attachments:
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2095

selmf

Offline

Developer

Posts: 553

Thank you received: 115

Karma: 11

This sounds suspiciously like an error I know from Linux packaging for YACReader. In my case this is triggered by missing qml/qtquick dependencies since they do not get included at compile time. It's possible Luis forgot to include them in RC1.
My answers are not necessarily official YACReader statements but mostly represent my own opinion in technical matters.
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2097

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1563

Thank you received: 334

Karma: 30

Yeah, I have check the package and a dependency is missing. So, thank you for reporting the problem Commdor. I will update the binary later.
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2098

Qulox

Offline

Senior Boarder

Posts: 41

Thank you received: 8

Karma: 1

Nice, great update, is always good to see the programs you like keep improving. I haven't found any other bugs apart of these:

>No grid view (Win10 64bits, AMD card) (same as Commdor)
>YacReader again does not appear in "Open with" menu, as posted here
>"A" key for toggling fit to height/width does not work in comic viewer.
The administrator has disabled public write access.

YACReader 8.5.0 4 years 9 months ago #2102

Luis Ángel

Offline

Administrator

Posts: 1563

Thank you received: 334

Karma: 30

Thanks Qulox. I will try to fix that in the final release.

BTW, I have updated the windows installer, now the grid should work again.
Contribute to the project becoming a patron: www.patreon.com/yacreader
You can also donate via Pay-Pal: t.ly/ODFV
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Qulox
Powered by Kunena Forum